5. Karşıyaka Tiyatro Festivali'nde sergilenecek oyunlarla tiyatroya doymaya hazır olun!
Klasiklerden komediye çeşitli tiyatro oyunları ve Zuhal Olcay konseri Karşıyaka Tiyatro Festivali'nde sizlerle!
İndirimli tiyatro festivali biletlerinizi hemen alın!
İyi seyirler!
Beş yıllık Fransa macerasından sonra köklerine dönen aristokrat bir aile.
Kendilerine miras kalan servetlerini tüketmek dışında bir çabası olmayan bu insanlar, değişen dünya düzeninde ellerinde kalan tek şeye, vişne bahçesine hapsolmuşturlar. Ne var ki kendilerine kalan tek övüntüleri de borçları sebebiyle, açık artırmada satılığa çıkartılacaktır.
Zamana uyum sağlayıp devam etmek için tek bir şart vardır.
Şimdiki zamanı yaşamak için, geçmişin bedelini ödeyecekler midir yoksa en iyi bildikleri şeyi yapmaya devam mı edeceklerdir?
Yazar: Anton Çehov
Yönetmen: Bora Severcan
Çevirmen: Belgi Paksoy
Müzik: Murat Kodallı
Işık: Yüksel Aymaz
Dekor Tasarım: Meltem Severcan
Yardımcı Yönetmen: Göksu Türkdönmez
Asistanlar: Ecegül Karadeniz, Eren Koç
Oyuncular
Gülen Karaman-Lubov Andreyevna Ranevskaya
Volkan Severcan-Yermolav Alekseyevıç Lopahın
Özdemir Çiftçioğlu-Leonıd Andreyevıç Gayev
Güneş Emir-Varya
Sefa Zengin-Semyon Panteleyevıç Yepıhodov
Emin And-Pısçık
Sercan Gidişoğlu-Pyotr Sergeyevıç Trofımov
Gülçin Gülrek-Dunyaşa
Yiğit Yapıcı-Yaşa
Bensu Begoviç-Anya
Deniz Bice-Şarlotta Ivanovna
Murat Değirmenci-Yoldan Geçen
Yiğit Özer-Hamal
ve
Erhan Yazıcıoğlu
The Illusionist ile büyülenmeye hazır mısınız?
Bu sömestr tatilinde sihrin perdeleri aralanıyor. 24 Ocak'tan itibaren nefes kesici, büyüleyici ve kahkaha dolu bir gösteriye hazır mısınız?
İllüzyonlarla başınız dönecek, zihniniz okunacak…
Kimi zaman sahnede uçan bir kadın görecek, kimi zaman da bir anda ortadan kaybolan nesneler… Akıl ve hayal gücü sınırlarının zorlandığı bu gösteride, eğer isterseniz sahneye çıkma şansı bulup, sihirli gösterinin bir parçası olabileceksiniz. Küçük büyük herkesin şaşkınlık ve büyük keyifle izleyebileceği Enver Ertaş'ın "The Illusionist" adlı gösterisi sömestr tatilinde, ilk defa İstanbul 'da Trump Sahne'de. Gözlerinize inanamayacağınız bu gösteriyi kaçırmayın.
65 dk süre
+3 yaş aile gösterisi hem yetişkin hem çocuk eğlenebiliyor.
Tanju ve Eda 5 yaşındaki oğulları Atlas'a o gün cenazesi olan dedesinin nereye gittiğini akılcı bir şekilde açıklamanın yolunu aramaktadırlar. Onu teselli etmek için kolay yola kaçmayıp gerçekleri anlatıp onun kendi çıkarımlarını yapmasını isterler ancak bu o kadar da kolay değildir. Tanju'nun annesi de öbür dünyayı kendi inancına göre anlatmak istemektedir. Tanju oğlunu karşısına aldığında duyup duyacağı en acı haberi alır. Dedesi ölmeden önce Atlas'ı gizlice Galatasaraylı yapmıştır. Fanatik Fenerli olan Tanju oğlunu bu illetten kurtarmak için her şeyi göze alır çünkü onun gözünde Galatasaraylıların öbür dünyada gittikleri tek bir yer vardır.
"Hayat bir yolculuksa, valizini ailen yapıyor". Yaşamımızda kendimizi tanımladığımız, uğruna mücadele ettiğimiz kimliklerimizin çoğu ailemizden, çevremizden ve toplumdan, daha karar veremeyeceğimiz bir yaşta, kafamıza bir örs gibi bırakılır. Fanatik, küçük çocukları için en iyisini yapmaya çalışırken kendilerini birbirlerine karşı çatışma içinde bulan bir ailenin komedisidir. Herkes çocuğu kendi istediği yöne yeterince çekerse ya çocuk istedikleri gibi biri olacak, ya da çocuğun kolu ellerinde kalacaktır.
Yazan: Michael Önder
Yöneten: Çağrı Şensoy
Dekor Tasarımı: Cihan Aşar
Işık Tasarımı: Emir Uğurçağ
Oyuncular: (Alfabetik Sıra İle)
Neslihan Arslan
Nurhan Özenen
Salih Bademci
Yönetmen Yard: İmer Özgün Bademci, Michael Önder
Proje Asistanları: Burcu Şişli, Kadir Yıldırım, Devrim Selen Güner
Afiş Tasarım: Metin Toplu
Fotograf: Çağdaş Başar
Tiyatro salonlarının dolup dolup boşaldığı, seyircinin binlerce yıllık sanatı yeniden başının tacı ettiği günlerde iki başarılı isim de ilk kez bir araya gelerek, yepyeni bir oyun için kolları sıvadı!
9 yıldır tek kişilik gösterisini kapalı gişe oynayan Nilgün Belgün, şimdi de Bekir Aksoy'la birlikte üç farklı kadın-erkek ilişkisini eğlenceli bir dille, şarkılar ve danslar eşliğinde anlatan "Kalpten Kalbe" adlı oyun ile 15 Ocak 2022'de seyirciyle buluştu.
Yapımcılığı Epizot Görsel Sanatlar'a ait, Serkan Budak'ın Peter Quilter'in orijinal hikayesinden uyarlayıp yönettiği, müzik direktörlüğünü ise Metin Özülkü'nün üstlendiği tek perde müzikli komedi 'Kalpten Kalbe'; Nilgün Belgün ve Bekir Aksoy ile sahnede!
Künye
Oyuncular : Nilgün Belgün, Bekir Aksoy
Yazan : Peter Quilter
Çeviren : Zeynep Anacan
Uyarlayan ve Yöneten : Serkan Budak
Kostüm Tasarım : Sadık Kızılağaç
Müzik Direktörü : Metin Özülkü
Afiş Fotoğrafı : Zeynel Abidin Ağgül
Dekor Tasarım : Cihan Aşar
Koreografi : Erhan Kuş
Yönetmen Yardımcısı: Derya Yırtıcı
Yapım : Epizot Görsel Sanatlar
Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu, yıllar sonra konsepti PuCCa'ya, senaryosu ''Bir Kadın Bir Erkek'' dizisi senaristlerinden Murat Dişli, Alper Atalan ve Zeki Enes Akkan'a ait olan tiyatro oyununda buluşuyor. İki başarılı oyuncu, Gergedan Yapım tarafından sahneye konulan "Ölü'n Bizi Ayırana Dek" adlı oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkacak. Daha önce "Yalancı Romantik" dizisinde başrolü paylaşan başarılı oyuncular Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu, bu kez tiyatro sahnesinde bir araya geliyor.
Cengiz Şahin'in yapımcılığındaki Yetersiz Bakiye oyunuyla 3. Sezonda 200'ün üstünde oyun oynayarak izleyicilerine ulaşan Gergedan yapımın 2017 sezonunun yeni projesi "Ölü'n Bizi Ayırana Dek" Hakan Yılmaz yönetmenliğinde çok yakında tiyatro tutkunlarıyla buluşacak. İki perdelik kara komedi oyunun konsepti PuCCa'ya, senaryosu ''Bir Kadın Bir Erkek'' dizisi senaristleri Murat Dişli, Alper Atalan ve Zeki Enes Akkan'a ait.
Oyunda neler oluyor?
Cansu ve Serdar, evlilik hayatı canlarına tak etmiş ve boşanmaya karar vermiş bir çifttir. Boşanmadan bir gece önce kendileri için düzenlenen bir kutlama partisine katılırlar. Ancak sabah aynı yatakta uyanırlar! Bir gece öncesine dair çok az şey hatırlayan Cansu ve Serdar'ı bekleyen asıl sürpriz, salondaki kanepede uzanmakta olan cesettir.
Katil kim?
Ne yapacağını bilemeyen çiftimiz bir yandan "Hangimiz katil?" sorusuna yanıt ararken, bir yandan da ilişkilerini, evliliklerini, geçmişlerini, kendilerini bulundukları noktaya taşıyan olayları yeniden değerlendirecek ve karşılarına çıkacak bambaşka sürprizlerle mücadele etmeye çalışacaktır.
KÜNYE
Konsept: PuCCa
Yazan: Murat Dişli, Alper Atalan, Zeki Enes Akkan
Oyuncular: Hakan Yılmaz, Ebru Cündübeyoğlu, Volkan Aktan
Yöneten: Hakan Yılmaz
Yapımcı: Cengiz Şahin
Ali Poyrazoğlu'nun doğaçlama oyunu…
Dram, trajedi ve yaşanmışlıklar hepsi aynı sahnede, muhteşem bir akış ve uzun süre etkisinden çıkamayacağınız bir sohbetle anlatılıyor. Ağlatıyor… güldürüyor.
Ali Poyrazoğlu diyor ki;
''……Sahnenin tozu da tıpkı kar gibi inanılmaz bir büyüyle örter her şeyi. Kar yağıp örtse de izlerin zihnimizdeki uzantısı kalır. Giderken iz bırakır sevdiğimiz oyuncular, yazarlar, şairler, seyirciler… Bıraktığımız izler sizin içindir, sizlerindir… Düş gücü denizlerinin korsanıdır seyirciler, oyuncular. İstedikleri limana demir atarlar…''
Muhafazakar parti bakan yardımcısı Richard Willey, muzır yasasının tartışılacağı toplantı için birkaç geceliğine eşiyle birlikte Westminister Oteli'ne kalmaya gider. Ancak Richard'ın bu iş gezisi sırasında planladığı başka şeyler vardır. Özel kalem müdürü George, otel çalışanları ve beklenmedik misafirlerin yardımıyla her kapının ardından başka bir karmaşa çıkar.
Yazar: Ray Cooney
Yöneten: Bora Severcan
Çeviren: Semih Özkaplan
Dekor: Meltem Severcan
Kostüm: Metin Birinci
Işık tasarım: Vedat Özdemir
Koreografi: Gilles Kanert
Fotoğraflar: Baran Erdoğan
Yönetmen Yardımcıları: Yağmur Gurur ve Ozan Erdönmez
Oyuncular
Tamer Karadağlı
Zeyno Günenç
Volkan Severcan
Zuhal Yalçın
Esra Sönmezer
Sefa Zengin
Haluk Özenç
Bora Severcan
Hacı Ali Açıkgöz
Deniz Bice
"Oturun yanımıza. Size bir rezillik anlatacağız. Ama öyle böyle değil. Hazır olun. Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkar oyuncu, gözlerine Shakespeare'in başyapıtı Hamlet'i kestirmiş. Cesur olduklarını söylememize gerek var mı? Keşke her şey perde arkasında kalsaydı fakat asıl hikaye burada başlıyor. Seyircinin karşısına geçerek Hamlet'i oynamaya çalışan bu ikiliden biri, Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle dilinden müzikal kelimesini eksik etmeyen bir şaşkın...
Beş asır devirmiş, tarihte kim bilir kaç kişinin derisinin altına işlemiş, ruhunu beslemiş Hamlet'i kalbinize gömün. Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir temsili de aklınızdan bile geçirmeyin. Çünkü tüm bu safsatadan ortaya sadece "Bir Baba Hamlet" çıkıyor.
Önce Sebastian Seidel'in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten'in usta işi çevirisi ile topraklarımıza davet edildi. Sonra Baba Sahne'nin babacan yorumuyla ağız tadımıza layık hale gelip "Bir Baba Hamlet"e dönüştü. Finalinde ise Şevket Çoruh ile Murat Akkoyunlu'nun damakta kalan oyunculuğu ve Emrah Eren yönetmenliğiyle sahneye taşındı."
Yazan: Sebastian Seidel
Çeviren: Yücel Erten
Yöneten: Emrah Eren
Oynayanlar: Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu
İki perde, yaklaşık 120' sürer.
Sekiz ödüllü oyun
1) Afife Jale, Haldun Dormen özel ödülü
2) Afife Jale, en iyi erkek oyuncu: Murat Akkoyunlu
3) Afife Jale, en iyi yönetmen: Emrah Eren
4) Direklerarası seyirci ödülleri: Komedi ensemble
5) Üstün Akmen tiyatro ödülleri, en iyi erkek oyuncu: Murat Akkoyunlu
6) Üstün Akmen tiyatro ödülleri
En iyi tasarım: Barış Dinçel
7) Yeni Tiyatro Dergisi Ödülleri
En iyi erkek oyuncu: Şevket Çoruh- Murat Akkoyunlu
8) EB tiyatro ödülleri
Yılın erkek oyuncusu: Murat Akkoyunlu
Okan Bayülgen yazdı - yönetti - oynadı.
Melda Gür, Merve Sevi, Ödül Turan, Selin Atasoy, Kayra Ural çok farklı ve eğlenceli kadınlara can verdiler.
"Bu kadınlar siz, arkadaşlarınız, geçmişteki ya da gelecekteki haliniz gibi. Fena halde tanıdık, korkunç, şuh, dramatik ve komik.
Bu adamı tepelesinler mi, sevsinler mi, öldürsünler mi?
Hep beraber karar vereceğiz."
Aşkınızı Nasıl Alırdınız?
Hayallerinizde yarattığınız kadının ya da erkeğin nasıl olmasını dilerdiniz? Uzun ya da kısa boylu, yeşil, mavi veya siyah gözlü. Uzun saçlı, kısa saçlı, sarışın, esmer, kızıl. Güzel vücutlu, sportmen, işinde başarılı, zengin, fakir ya da idare eder. Ya da hayallerinizde ki insan; duygusal, aşk dolu, anlayışlı, yani sadece sizi seven ve sevilmeyi bekleyen biri... Hangisi?
Belki hepsi, belki hiç biri… Ve şimdi sizden, bütün bu özelliklerden on tanesini seçerek karışık bir liste yapmanızı istesek acaba nasıl bir liste yapardınız?
Künye
Yazan: Norm Foster
Çeviren: Eylül Aktürk
Yöneten: Serkan Üstüner
Oyuncular: Algı Eke, Anıl İlter, Sarp Bozkurt
Kostüm: Aslı Tokmak
Dekor & Işık Tasarım: Tolga Güleryüz
Yönetmen Asistanı: Ebru Sayar
Sahne Amiri: Özgür Ayaz
Dekor Sorumlusu: Mesut Kaya
Yapım: Jest & Epizot
Afiş Fotoğrafı: Emre Mollaoğlu
Afiş Tasarım: Galip Aksular
Türkiye'de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş sizlerle buluşuyor.
2001 yılı Mayıs ayında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Mahşer-i Cümbüş, aynı yıl Eylül ayında Ankara Tenedos Kafe'de "Tiyatro Sporu" gösterilerine başladı.
Mahşer-i Cümbüş 2003 yılının Ağustos ayında İstanbul'a taşınarak faaliyetlerini İstanbul2da sürdürdü. Mahşer-i Cümbüş kurulduğu günden bu yana Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde gösteriler sergiledi ve festivallere katıldı. Türkiye'de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, Doğaçlama Tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan "Tiyatro Sporu"nu Türkiye'de ilk defa seyirci ile buluşturdu.
Kuruluşunun 5. yılında kendi sahnesi "Mahşer-i Cümbüş Hayalhanesi"ni açtı. Ekip bugüne kadar 500'ün üzerinde "Tiyatro Sporu", 200'ün üzerinde "Beyin Fırtınası" gösterisi yaptı.
Türkiye'de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, bir başka ilke daha imza atarak 2007 yılında Türkiye'nin ilk doğaçlama şov programı "Anında Görüntü Show"u ekranlara taşıdı ve Türk televizyonlarında yepyeni bir dönem başladı.
“Taxim Bistro”da yolları kesişen birbirinden farklı hayatlar… On farklı insan, on farklı kader.
Bir araya gelmesi mümkün ama bir arada yaşaması imkansız olan bu insanların yolları, bir anda beliren “hayatta kalma” kavşağında sınava tabi tutulursa neler olur?
“Taxim”, sistemin baskıcı düzeni ile kişisel bencilliklerin ve önceliklerin kesiştiği Araf’ın oyunu.
Kara komedinin doruklarından, ölümün kıyısına gelgitler yaşayan bir hikaye.
Herkes yaşamayı hak eder mi? Yaşama hakkı taksim edilebilir mi? İşte bütün sorun bu!
Oyuncular: (Sahneye çıkış sırasına göre) Ömür Arpacı, Mert Asutay, Nergis Çorakçı, Seçkin Özdemir, Rüya Demirbulut, Şevket Çoruh, Ozan GüvenAhmet Balta, Kemal Yazıcı, Cem Evsen, Çağatay Tok, Ömür Mutlu
Yazan: Álex de la Iglesia ve Jorge Guerricaechevarría
Uyarlayan: BABA SAHNE
Yöneten: Emrah Eren
Dekor ve Işık Tasarımı: Kerem Çetinel
Metin Danışmanları: Caner Güler, Ozan Güven
Oyun Şarkısı: “Kurtar”
Söz, Müzik: Sinan Kaynakçı
Düzenleme, Master, Kayıt, Sampleing, Keys, Vokal: Hayko Cepkin
Mix: Kerem İnci (Stüdyo Frekans)
Perdesiz Gitar: Alper Kayman
Ses Tasarımı: Özgehan Özturan
Kostüm: Bahar Uyandıran
Afiş Tasarımı: Bir Dost
Oyun ve Afiş Fotoğrafları: Emre Mollaoğlu
Yönetmen Yardımcısı: Ahmet Balta
Uyarlama Asistanı: Deniz Tekin
Ses-Işık-Video Kumanda: Özgehan Özturan, Vedat Tuğtekin
Sahne Amiri: Çağatay Tok
Sahne Teknisyeni: Ömür Mutlu
Kostüm ve Kulis Sorumlusu: Seyhan Erdoğan
Dekor Realizasyon: Kibele Dekor
Yaş 13+
2 perde / 120 dak.