Ebru Susamcıoğlu uzun yıllar Beykoz Cam Ocağı Vakfı'nda çalışan ve halen Mimar Sinan Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü'nde eğitmenlik yapmakta olan değerli cam sanatçılarından biridir...
Bu değerli cam sanatçısı size, sevdiklerinize ve minik bireylere, dekoratif tabak, cam mozaik çalışmaları ve daha bir çok uygulamalarıyla cam sanatını öğrenmenize ve deneyimlemenize olanak sağlayacak!
Aynı zamanda sömestr tatilinde de geçerli olan bu workshop çocuklara harika bir aktivite olacak.
Sakın kaçırmayın!
45 dakikalık atölye çalışmasında çocuklara cam mozaik çalışmaları öğretilecek ve uygulanacak. Çocuklara muhtelif şekiller verilerek panolar oluşturmaları öğretilecek, çalışması bitiminde objeler atölye tarafınca fırına verilerek pişirilir ve katılımcıların teslim almalarıyla tamamlanır.
Çocukların atölye çalışmaları max 12 kişilik gruplarla haftanın 7 günü sabah 11.00 ila 18.00 arası yapılmakta olup sömestr tatilinde de geçerlidir.
Grupların oluşturulması için mutlaka randevu alınması, saat ve günün tespiti için geçerlidir.
2 saatlik atölye çalışmalarında cam nedir, nasıl işlenir, nasıl şekillendirilir teorik ve pratik uygulama eğitimleri verilir. Max. 8 kişilik gruplarda günlük atölye çalışmaları dekoratif tabak, pano yapımı, duvar objesi masa objesi veya cam takı yapımı ( yüzük- kolye- yaka iğnesi ) yapılır, atölye tarafınca fırında pişirilerek katılımcıların teslim almalarına sunulur.
Yetişkinlerin cam atölyesi pazar hariç haftanın 6 günü geçerlidir.
Saatleri için mutlaka randevu alınması ve gün ve saati belirtmek gerekir.
Cam Füzyon, camın yüksek sıcaklıkta kısmen eritilmesiyle, cam parçalarını bir araya getirmek için kullanılan cam sanatı tekniğidir. Füzyon işlemi, en az iki tane cam parçası gerektirir. Isıtma genellikle özel bir elektrikli fırında yapılır. Vitray Sanatı'nda olduğu gibi kurşun lehim kullanarak camı bir araya getirmek yerine, iki veya daha fazla cam parçası üst üste bindirilir ve 593 °C ila 816 °C arasında değişen sıcaklıklarda ısı ile işlenerek fırınlanır.
Değişik genleşme katsayısı veya viskozite değerine sahip camların birlikte kaynaştırılamayacağını bilmek önemlidir. Bu kritik bilgiye dikkat edilmezse soğutulduktan sonra veya belirli bir süre sonra kaynaşmış parça çatlayacaktır. Seramik veya metal kalıplar cam füzyonunda kullanılabilir, bu çökertme olarak adlandırılan bir süreçtir. Bu uygulama şeklinde cam kalıp üzerine serilir ve hazırlanan desen uygun derecede çökertilir. Cam füzyon tekniğine uygun camlar üreten farklı genleşme katsayısı
veya viskozite değerine sahip Bullseye Glass, Uroboros, Baoli, Spectrum, Schott gibi birçok üretici vardır.