Evrensel ve ulusal düzeyde, sanatın her alanında eğitim vermek üzere, usta-çırak ilişkisinin yanında Akademik bir müfredatla Sanat Eğitimindeki son gelişmeleri ve yeni yaklaşımları dikkate alarak deneyimli ve saygın eğitmen kadrosuyla sanatın merkezi ve üretim alanı Beyoğlu, İstiklal caddesi, Yeşilçam Sokakta atölye çalışmalarına başladı.
"Ben sanattan anlamam" demeyin.
Sanatın Öyküsü...Aslında tam da İnsanlığın Öyküsü.. MÖ 82.000 den günümüze muhteşem görseller eşliğinde kendi köklerimize masalsı bir yolculuk..
İnsanoğlunun 84.000 yıllık sanat serüveni...
Günümüzden tam 84.000 yıl öncesine ait ilk sanat eseri yolculuğumuzun ilk durağı.
Ardından avcı ve toplayıcı insanın yaptığı Mağara Resimleri..Yavaş yavaş yerleşik düzen..Ve tabii ki; Anadolu Medeniyetleri..Çayönü, Çatalhöyük, Alacahöyük..
Mezopotamya, Ege, Yunan, Bizans resim sanatları ile Romanesk,Gotik,Rönesans,Maniyerizm,Barok,Rokoko,Neokasisizm,Romantizm ve Modern Sanat.
Yunan Sanatı ve Mitolojisi
Roma ve Bizans Sanatı
Osmanlı Sanatı ve Harem
20.YY Avrupa Resim Sanatı
Sanat Kuramları, Sanat Eleştirisi, Metodoloji ( Bir Resim Nasıl Okunur? )
Osmanlı'dan Günümüze Çağdaş Türk Ressamları
Mısır Uygarlığı ve Sanatı
İslam Öncesi Türk Döneminden 18.YY sonuna dek "Minyatür Sanatı"
Günümüzden tam 84.000 yıl öncesine ait ilk sanat eseri yolculuğumuzun ilk durağı.
Ardından avcı ve toplayıcı insanın yaptığı Mağara Resimleri.. Yavaş yavaş yerleşik düzen.. Ve tabii ki; Anadolu Medeniyetleri.. Göbeklitepe, Çayönü, Çatalhöyük, Alacahöyük.…
Mezopotamya, Ege, Yunan, Bizans resim sanatları ile Romanesk, Gotik, Rönesans, Maniyerizm, Barok, Rokoko, Neoklasisizm, Romantizm, Empresyonizm, Neo Empresyonizm, Sembolizm…
Katılımcıları, herhangi bir izleyici konumundan çıkarıp, bir film projesinin tüm aşamalarını görerek ve uygulayarak, üretebilen ve yorumlayabilen, bir projenin, başından son aşamasına kadar olan gerekli tüm temel bilgilerin uygulamalı olarak verildiği atölye çalışmasında, ekip ruhu ve ortaklaşa çalışma ile katılımcılar eğitim sonunda, kendi kısa film projelerini gerçekleştirmek için gerekli bilgiye sahip olurlar. Sinemanın kısa tarihinden başlayan program, formatlar, çekim öncesi aşama, senaryo, ses, ışık, kamera kullanımı, dramatik yapı, sahne düzenlemeleri, kurgu gibi temel başlıklar halinde ilerler. Yapılan çalışmalar sonunda kısa film yapım aşamalarını uygulamalı olarak gerçekleştiren katılımcılar, bir ekip olarak çalışmanın tecrübesini yaşamış, kurs sonrasında kendi projelerini gerçekleştirebilecek bilgi ve donanımına sahip olacaklardır. Eğitmenlerimizin yapımlarında staj imkanı tanınacaktır.
Yönetim, Yapım, Senaryo, Kurgu-Montaj, Ses-Işık, Görüntü, Film Analizi, Film kuramı, Sinema Tarihi, Oyuncu Yönetimi, Kısa Film Uygulaması.
Hikayeler, televizyon dizileri ya da sinema filmi yazmak istiyoruz ama bir türlü başlayamıyor muyuz…Kendi hayatımızı, sevdamızı, kavgamızı yazmak istiyoruz… Ve başlayamıyorsak...Herkesin bir filmi olsun gelecek kuşaklar sizi izlesin. "İkinci Bahar" başta olmak üzere birçok film ve Roman yazarı Gülsüm Öz’ün eğitmenliğinde.
Tema (projenin duygu ve düşüncesi) ve Konu seçimi
Öykü ve Öyküleme (Dramatik Yapı)
Öyküleme- (Dramatik Yapı) Giriş (serim, yerleştirme)- Gelişme (düğüm, çatışma)- Sonuç (çözüm, dönüşüm).
Özgün öykü, Öyküleme uygulaması, Öykü uyarlaması
Sinopsis (Öykü özeti)
Öyküleme teknikleri: Kamerayı esas alarak öyküleme tekniğine gore yazmak- Canladırma-Öyküleme odakları - Bilgi dağılımı- Bakış açıları- Kurgusal yapısı- Gerilim mekanizmaları- Tasvir- Karakter- Mekânlar- Zaman- Çatışma- Olay örgüsü ve olayların kurgulanması
Sinematografik anlatıya geçiş
Öyküleme biçimleri- a)Dramatik Anlatım (geleneksel Anlatı)- b)Epizotik Anlatım (Çağdaş Anlatı)
Tretman- Sahne başlıkları: Mizansen-Sahnelemenin öğeleri
Senaryo yazımı: Senaryonun Dışsal Yapısı (Biçim) Senaryonun Evreleri- Dramaturji-Sahneleme-Atmosfer-Dramatik durum-Diyaloglar-Sinema dili- Kurgulama
Film izleme-Analiz
Senaryo yazarlığı çalışmalarımız; sinema dilini ve dramaturji tekniklerini en sade ve anlaşılır bir eğitimle öğreten zengin bir programdan oluşmaktadır. Bu çalışmalara öykü ve senaryo yazmak isteyen herkes katılabilir. Katılımcılarımız sinema sektörünün usta yazarlarından senaryo yazım tekniklerini öğrenecek ve hayal güçlerini geliştirecekler. Atölyemizde; senaryo ve drama yazarı adaylarına, genelde tüm, Sinema-tv, iletişim, edebiyat bölümü örgencilerine, dramaturji ve mizansen tekniklerini öğrenmek isteyen tüm sinemacılara yönelik bu çalışmalarımız; mevcut atölyelerden farklı olarak, sıcak, samimi ortamlarda, uygulamalı çalışmalarla, daha akılda kalıcı yöntemlerle sıkılmadan öğrenmelerini sağlamaktır.
Ders Günü ve Saati - Hafta içi ve Hafta sonu 11.00-21.00 arası atölyelerimiz usta senaryo yazarları ve akademisyenleri ile faaliyettedir. (Katılım kontejanımız sınırlı olduğundan rendevu alınması rica olunur.)
Sinema, Dizi, Tiyatro, Reklâm Oyuncusu olmayı hedefleyen katılımcıları bilinçli ve ciddi bir eğitim ile yeteneklerini sergileyebileceği alanları açmak (Tiyatro – Sinema – TV) bu alanlarda rol oynama sorumluluğunu vermek ve sonucunda yaşanacak mutluluğu ve gururu beraber paylaşmak.Oyunculuk ile ilk defa tanışan ya da amatör olarak oyunculuk yapan herkesin bilmesi gereken, temel bilgilerin verilir.
Sahne Bilgisi ve Uygulaması, Rol Çözümleme, Doğaçlama-Rol-Mimik, Diksiyon-Ses Eğitimi, Hareket–Mim, Tiyatro Tarihi, Kamera önü Uygulamaları, Dans
Hüseyinağa Mah. Yeşilçam sok. no 22 küçük Beyoğlu
Beyoğlu / İstanbul