Sinema sezonu, televizyon dizi film sezonu açılırken senaryo yazarlını meslek edinmek isteyenlere inanılmaz fırsat.
Hikayeler, Televizyon Dizileri ya da Sinema filmi yazmak istiyoruz ama bir türlü başlayamıyor muyuz. Kendi hayatımızı, sevdamızı, kavgamızı yazmak istiyoruz. Bunun için istemek ve bir adım atmak gerek… Gelin hep birlikte önce öykü, sonra da senaryo yazmayı deneyelim. Senaryo yazarlığı çalışmalarımız; sinema dilini ve dramaturji tekniklerini en sade ve anlaşılır bir eğitimle öğreten zengin bir programdan oluşmaktadır.
Bu çalışmalara öykü ve senaryo yazmak isteyen herkes katılabilir. Katılımcılarımız sinema sektörünün usta yazarlarından senaryo yazım tekniklerini öğrenecek ve hayal güçlerini eleştirecekler. Atölyemizde; senaryo ve drama yazarı adaylarına, genelde tüm, Sinema-tv, iletişim, edebiyat bölümü öğrencilerine, dramaturji ve mizansen tekniklerini öğrenmek isteyen tüm sinemacılara yönelik bu çalışmalarımız; mevcut atölyelerden farklı olarak, sıcak, samimi ortamlarda, uygulamalı çalışmalarla, daha akılda kalıcı yöntemlerle sıkılmadan öğrenmelerini sağlamaktır.
Tema ve Seçimi (projenin duygu ve düşüncesi, Öykü ve Öyküleme (Dramatik Yapı), Öyküleme- (Dramatik Yapı) Giriş (serim, yerleştirme)- Gelişme (düğüm, çatışma)- Sonuç (çözüm, dönüşüm), Özgün öykü, Öyküleme uygulaması, Öykü uyarlaması, Sinopsis (Öykü özeti), Öyküleme teknikleri: Kamerayı esas alarak öyküleme tekniğine göre yazmak- Canlandırma-Öyküleme odakları - Bilgi dağılımı- Bakış açıları- Kurgusal yapısı- Gerilim mekanizmaları- Tasvir- Karakter- Mekânlar- Zaman- Çatışma- Olay örgüsü ve olayların kurgulanması, Sinematografik anlatıya geçiş, Öyküleme biçimleri- a)Dramatik Anlatım (geleneksel Anlatı)- b)Epizotik Anlatım (Çağdaş Anlatı), Tretman- Sahne başlıkları: Mizansen-Sahnelemenin öğeleri, Senaryo yazımı: Senaryonun Dışsal Yapısı (Biçim) Senaryonun Evreleri- Dramaturji-Sahneleme-Atmosfer-Dramatik durum-Diyaloglar-Sinema dili- Kurgulama, Film izleme-Analiz
Workshop meslek becerisini kazanmanın yanı sıra, kişisel olarak toplum hayatında sıradanlıktan fark edilen bir kişilik haline gelebilmenin alt yapısını oluşturur. Farklı iş kollarında değişen ve gelişen koşullara karşı daha donanımlı ve kendini daha rahat ifade edebilen, etkili sunum teknikleriyle mesleki sunumlarında daha başarılı olabilmen kapılarını açar.
Dünya resim tarihinin en özel, farklı ve şanslı iki dönemi…
Rönesans ve Barok Dönemleri…
Sanatçıları… Dahileri… Düşünürleri...
Her iki sanat akımını da karşılaştırmalı bir anlatımla toplamda 6 saat içinde çok farklı yönleri ile keşfetme imkanı…
Kendi köklerimize masalsı bir yolculuk... İnsanoğlunun 84.000 yıllık sanat serüveni...
Anadolu Medeniyetleri.. Çayönü, Çatalhöyük, Alacahöyük...
Mezopotamya, Ege, Yunan, Bizans resim sanatları ile Romanesk, Gotik, Rönesans, Maniyerizm, Barok, Rokoko, Neokasisizm, Romantizm ve Modern Sanat. Yunan Sanatı ve Mitolojisi, Roma ve Bizans Sanatı, Osmanlı Sanatı ve Harem, 20.YY Avrupa Resim Sanatı.
Evrensel ve ulusal düzeyde, sanatın her alanında eğitim vermek üzere, usta - çırak ilişkisinin yanında akademik bir müfredatla sanat eğitimindeki son gelişmeleri ve yeni yaklaşımları dikkate alarak deneyimli ve saygın eğitmen kadrosuyla sanatın merkezi ve üretim alanı Beyoğlu, İstiklal caddesi, Yeşilçam Sokakta atölye çalışmalarına başladı.
Sanata saygının temel değer olduğu, verimli, yaratıcı, akademik bir paylaşım ortamı oluşturma yoluyla, çağdaş, bilgili, entelektüel birikimi olan, beklentileri aşan ve fark yaratan sanat içerikli hizmetler geliştirebilen kaliteli, eğitimli sanatçı adayları kazandırmaktır.
Bireyleri sanatla yoğurarak hayata özgür ve çağdaş bir gözle bakmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Sanatta ilgi noktalarını çeşitlendirerek, sanatçı adayına özgü yaratıcılık alanı sağlayıp doğru eğitimle yönlendirmektedir.
Sanat eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler Marmara Sanat Akademisi tarafından yapılan seçimle kendi yapımlarımızda ve farklı sanat kurumlarına yönlendirilerek profesyonelliğe ilk adımlarını atmaları sağlanmaktadır.
Hüseyinağa Mah. Yeşilçam sok. no 22 küçük Beyoğlu
Beyoğlu / İstanbul