Mucitler Atölyesi, güz döneminin gelmesiyle bilime ve sanata meraklı çocuklar için hafta sonlarında eğlendirirken öğreten güz bilim okulu programını hazırladı.
Programda neler yok ki! Deneyler, matematik, zeka oyunları, robotik kodlama!
Alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşecek olan programlar sayesinde minikler farklı deneyimleri yaşayacak.
Mucitler Atölyesi'nin bu programları sayesinde, minikler hem eğlenecek, hem öğrenecek.
10.00-10.50 Eğlenceli Deneyler (4-6 yaş)
11.00-11.50 Eğlenceli Matematik & Zeka (4-6 yaş)
12.30-13.50 Robotik Kodlama (7-12 yaş)
14.00-15.00 Mühendislik Atölyesi (7-14 yaş)
Başlangıç: 6 Ekim 2018
Bitiş: 22 Aralık 2018
(Programa tek seferlik veya aylık katılım mümkündür.)
Vücudumuz, duyu organlarımız, kuvvet, hareket, enerji, ses, mıknatıslar, iklim, su, buz, çevremiz gibi konuların yer aldığı eğlenceli ve eğitici bir program. Karışmayan sıvılar, renkli kıvılcımlar, beyaz baloncuklar, sis oluşturalım, kar oluşturalım, plastik top yapalım, sonsuz görüntüler, bilimsel oyuncak tasarımı vb. daha pekçok ilgi çekici deney…
Eğlenceli Deneyler Atölyesi’nde kabaran köpükler, rengarenk sıvılar, baloncuklar Minik Mucitleri bekliyor!
Program sayılar, sıralama, eşleştirme, gruplama, örüntü, geometrik şekiller, parça-bütün ilişkisi vb. konuların yer aldığı, çocukların aktif olduğu eğlenceli matematik etkinlikleri ve zeka oyunlarından oluşur.
Uzaysal algılama, stratejik düşünme, mantık yürütme, konsantrasyon, eşleştirme, hafıza, hızlı düşünme ve karar verme, dikkat geliştirme, soyut düşünme, hayal gücünü geliştiren eğitici materyaller ve dünya çapında ödül almış zeka oyunları kullanılarak çocukların zihinsel gelişimi desteklenir.
Kendi kendine evi temizleyen bir robota kim hayır diyebilir. Bu atölyede çocuklar temizlikten yorulan anneleri için titreşim motoruyla hareket eden bir temizlik robotu üretiyorlar. Atölye çalışmasında tornavida, pense, kablo, pil yatağı, fırça, titreşim motoru, süsleme malzemeleri kullanıyorlar.
Robot Atölyesi’nde legolar, sensörler, özel devreler ve parçalar kullanarak öğrenciler kendi robotunu yapacak ve hareket ettirebilecekler. Öğrenciler sadece robot yapmayacak, aynı zamanda robotların çalışma prensiplerini de öğrenecekler.
Robot nedir, robotlar nasıl çalışır, sensörler ne işe yarar, temel bilimsel prensiplerin uygulamaları, problem çözümü ve robot hareketlerini programlama gibi konularda bilgi sahibi olacaklar. Uygulanacak temel eğitimler, çocukların kendi hayal gücünü kullanarak yepyeni robotlar tasarlamasına olanak sunacaktır.
Mucitler Atölyesi Eğitim Danışmanlık ve Organizasyon anaokulu ve ilköğretim dönemi çocuklara yönelik öğretici ve eğlenceli etkinlikler; Deney Atölyesi, Matematik & Zeka Oyunları, Robot Atölyesi, Elektrik-Elektronik Atölyesi, Bilim Gösterileri, Bilim Sergileri ve Şenlikleri gibi organizasyonlar gerçekleştirir. Güz ve bahar dönemlerinde hafta sonu atölyeleri, sömestre'de "Kış Bilim Okulu", yazları da "Yaz Bilim Okulu" konseptinde etkinlikler bulunmaktadır. Bu etkinliklere çocuklar bireysel olarak katılabilmektedir. Atölye çalışmalarına okul öncesi kurumlar, ilkokul ve ortaokullar grup halinde de katılabilmektedir. Eğitmen ekibimiz fen bilimleri, matematik ya da mühendislik alanında eğitim almış tecrübeli, dinamik, iletişimi kuvvetli genç bireylerden oluşmaktadır.